Psihoterapija

Psihoterapija je sproščen pogovor med terapevtom in klientom,  ki poteka v mirnem in zaupnem okolju.

Psihoterapevt je usposobljen, da nam pomaga spremeniti vedenja, čustvovanja s katerimi nismo zadovoljni in bi jih radi spremenili. S pomočjo terapevta se naučimo kako obvladovati določena čustva kot so: žalovanje, žalost, strah, stres, anksioznost …

Integrativna relacijska psihoterapija

Integrativna psihoterapija, ki jo izvajam, daje prednost celostnemu pristopu za delo z ljudmi. Njen cilj je integracija osebnosti, kar pomeni, da s pomočjo predelave obremenjujočih izkušenj, integriramo vse tiste dele osebnosti, ki so se zaradi težkih izkušenj odcepili. To pomeni, da po tem, ko neprijetne izkušnje predelamo, občutimo večji mir, uravnovešenost, večjo zadovoljstvo in stabilnost.

Integrativna relacijska psihoterapija se recimo od psihoanalize razlikuje po tem, da klient pride v stik s svojo tako miselno, vedenjsko, telesno in čustveno platjo. Zato, da to dosežemo, je v integrativni psihoterapiji osrednjega pomena trden in zaupen terapevtski odnos, ki nudi varno okolje, kjer lahko pridejo na plano vsebine, ki jih oseba želi predelati.

 

Kako poteka prvi terapevtski pogovor?

Prvi terapevtski razgovor je namenjem temu, da se med sabo spoznamo, da vam predstavimo kako poteka terapija in da se lahko v miru odločite ali se boste odločili za terapijo.

Kontakt:

Snežana Kragelj

Psihoterapija in svetovanje

Snežana Kragelj s.p.
Trubarjeva 47
1000 Ljubljana

snezana.kragelj@gmail.com
041 360 069